Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnors kompetens synliggörs

Annons

I frågan om styrelsers sammansättning, liksom i fråga om pappors andel av föräldraledigheten, gör förändrade regler (eller åtminstone förespeglade förändringar av reglerna) att jämställdheten förbättras något snabbare än i snigelfart.

Upplysning och information har hittills vägt lätt mot jämställdhetens mäktiga fiender i konserverande patriarkala strukturer. Någon räknade ut att de män är ännu inte födda som kommer att ta ut hälften av föräldraledigheten.

Men utvecklingen och jämställdheten gör framsteg. Den riktade del av föräldraförsäkringen som bara en av föräldrarna kan ta ut, som när den infördes vållade ramaskri bland de moralkonservativa, är i dag knappast ifrågasatt.

En pappamånad blev häromåret två utan rabalder. Det ses som naturligt att samhället ska stötta en god kontakt mellan pappor och barn - att detta är något som hela samhället tjänar på.

Pappaledigheten är en mycket stor samhällsfråga där socialliberal opinionsbildning har anledning att arbeta med exempelvis attitydpåverkan. Alltför ofta på manligt dominerade arbetsplatser mobbas män som tar ut föräldraledighet. Det skadar ju heller inte om regeringen håller sina vallöften och höjer taken i föräldraförsäkringen - så att jämställda val inte förses med en orimlig ekonomisk prislapp för män och kvinnor.

I ljuset av den debatten kan frågan om näringslivets ledningar se ut som en symbolfråga. Det är den, men en ovanligt viktig sådan. Denna vårvinter har det uppmärksammats att ett flertal kvinnor sätter sig i styrelser för stora svenska företag.

Det är nu snart två år sedan SSAB:s styrelseordförande Leif Gustafsson, tillika ordförande i nomineringskommittén, vägrade kommentera bristen på kvinnor i styrelsen. Han ville inte svara på hur kravspecifikationen såg ut utan hälsade via sin sekreterare att det är ägarna som utser styrelsen och att det var allt han hade att säga i saken.

Sedan tänkte han uppenbarligen om. Gustafsson ska ha heder av att ha nominerat Telias förra koncernchef Marianne Nivert till SSAB:s styrelse. I Stora Enso tar Barbara Kux, direktör på Ford i Tyskland, plats bredvid bland andra Marcus Wallenberg.

Han behöver omges av fler kvinnor.

Från näringslivshåll hörs ofta uppfattningen att det skulle innebära en kvalitetssänkning att befordra kvinnor. Det anser den här tidningen är nonsens.

En av de starkaste konserverande krafterna är nämligen att kvinnor snarast och fortfarande måste vara dubbelt så duktiga som män. Osynliggörandet av kvinnors kompetens är en klassisk manlig härskarteknik som måste städas ut ur styrelserum och i företagsledningar.

Varför har då islossningen kommit just nu? Inte oviktigt har jämställdhetsminister Margareta Winbergs mer eller mindre allvarligt menade hot om kvotering varit. För näringslivet vill helst sköta saken på frivillig väg.

Viktigare tror tidningen är att frågor om jämställdhet (och mångfald) framstår som varande i tiden. Företag vill inte framstå som omoderna, homogena och odynamiska i konkurrens om framtidens unga, kompetenta medarbetare.

Kux och Nivert är bara början.

Mer läsning

Annons