Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunniga läsare!

Annons

Tisdagens julnöt handlade om en författare som är borta sedan länge, men att hans dikter fortfarande är både aktuella och uppskattade framgick av en intensiv svarsfrekvens.

Dagens uppgift blir förmodligen något svårare, men det finns ingen anledning att underskatta läsarnas kunskaper. Det har ledarredaktionen redan kunnat konstatera genom att räkna alla rätta svar på de julnötter som varit publicerade.

Dagens julnöt

Vem sade:

"Så snart en kvinna tänker någorlunda snabbt så kallas det intution".

När Du kommit på vem vi frågar efter, mejla svaret till pol.red@daltid.se@> och skriv "Julnöten 3/1" i ämnesraden. Glöm inte att uppge namn och adress. Rätt svar presenteras tisdagen den 9 januari.

Rätt svar till julnöten i går är Erik Axel Karlfeldt. Han föddes 1864 i Folkärna och växte upp på Tolvmansgården i Karlbo. 1888 tog han sig namnet Karlfeldt. 1921 köpte han en 1600-talsgård i Sjugare i Leksand, Sångsgården, trots att han då hade bosatt sig i Stockholm.

Karlfeldt var från 1904 ledamot av Svenska Akademien och fungerade som akademiens ständige sekreterare i 19 år. 1931 tilldelades han postumt Nopelpriset i litteratur.

BAKOM DAGENS CITAT DÖLJER SIG EN UPPSKATTAD, FÖR ATT INTE SÄGA ÄLSKAD, JOURNALIST, BORTA SEDAN 1987. UNDER SIN MÅNGÅRIGA KARRIÄR LYCKADES VÅR SKRIBENT FÖRENA DRAMATISKA RAPPORTER FRÅN KRIGSSKÅDEP

Mer läsning

Annons