Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunderna har rätt! Oacceptabel hotbild De väntar på Östros svar

Annons

Ledningen för länets största slakt- och charkföretag, Siljans Chark, gör nu en helomvändning i foderfrågan. Det innebär att företaget fortsätter på sin tidigare linje om att inte acceptera djur som fått genmanipulerat foder (GMO-foder).

Både intern och extern kritik har medfört att charkföretaget kommit fram till att det bör behålla sin tidigare inställning.

Ledningens kloka beslut visar både på prestigelöshet och att kunderna fortfarande har stor makt när det gäller möjligheterna att påverka vilka produkter vi vill ha.

Varken människor eller djur vill bli manipulerade.

Minskad elproduktion i landet riskerar att orsaka strömavbrott hos tiotusentals elkunder runt om i Dalarna. I varje fall om vintern i Dalarna övergår till normala väderförhållanden med temperaturer ner mot 25 minus. Det berättar Per Möller, vd i Dalakraft på nyhetsplats i dagens tidning.

Orsaken till osäkerheten i elleveranserna uppges vara att Svenskt Kraftnät inte längre har tillgång till samma leveranser som tidigare på grund av stängningen av Barsebäck 2 och försämrade importmöjligheter.

Uppgifterna från elleverantörerna är skrämmande och oacceptabla. De får varje tjurig dalkarl och kulla att förbanna både kraftbolag och avreglering...

Riksdagsman Kenneth Johansson (c), Aspeboda, har fått veta att den dåvarande regeringen och Wallenberggruppen 1982 ingick ett avtal för att Saab skulle få pengar till att utveckla ett nytt flygplanssystem mot att Saab-Scania lade ut verksamheten på några utsatta orter i landet, bland andra Kiruna, Kristinehamn och Falun.

Nu vill Johansson att näringsminister Tomas Östros i riksdagen svarar på frågan om detta avtal mellan staten och Saab-Scanias ägare fortfarande gäller och hur det i så fall påverkar planerna för företagets fabrik i Falun.

Flera hundra anställda väntar också med spänning på vad statsrådet kommer att säga.

FP-LEDAREN LARS LEIJONBORG EFTER DEN BORGERLIGA ALLIANSENS SAMTAL OM EVENTUELLA MISSTROENDEFÖRKLARINGAR I RIKSDAGEN

Mer läsning

Annons