Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstig kritik mot Rutavdraget

Annons

Pernilla Ohlin tycker det är fel att Konjunkturinstitutet (KI) lägger sig i Rutdebatten. Det är lite svårt att förstå den kritiken. Visst är KI:s uppgifter en "gammal" beräkning men det betyder inte att den är fel.

Faktum är att det till dags dato handlar om 12 000-14 000 nya jobb. Det är cirka 210 000 personer som gjort avdrag och det tillkommer cirka 20 000 nya kunder per månad. Här finns med andra ord en stor möjlighet för tillväxt och ännu fler nya jobb.

Många som har varit arbetslösa har fått ett riktigt jobb. Om då KI:s statistik inte är dagsfärsk är väl tämligen ointressant. Tusentals människor har gått från ett destruktivt utanförskap till ett riktigt jobb, en social gemenskap och trygghet.

Carl Ström

Svenskt Näringsliv

Svar direkt:

KI:s siffror, beställda av tjänsteföretagarorganisationen Almega, är en fem år gammal prognos. Att politiker konstant hänvisar till den är problematiskt. Ingen riktig forskning om rutavdragets effekter har någonsin gjorts i Sverige. Carl Ströms siffror kring antalet nya jobb är med andra ord spekulationer.

Pernilla Ohlin

ledarskribent

Mer läsning

Annons