Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten att slå in öppna dörrar

Annons

Vänsterns riksdagsledamot på dalabänken, Lena Olsson, vill få till en blocköverskridande överenskommelse i rovdjursfrågan. Hon vill att regeringen inbjuder oppositionen till överläggningar i syfte att få en långsiktig lösning, särskilt med avseende den kontroversiella vargfrågan.

Så långt är hennes synpunkter värda att beaktas. Men när hon sedan räknar upp vad som krävs för att rovdjurspolitiken ska få en allmän acceptans tycks hon inte ha några andra förslag att redovisa än dem som regeringens egen vargkommitté offentliggjorde för en vecka sedan. Kommittén, sammansatt av flera intressegrupper i vargfrågan, levererade konkreta förslag om bevarandestatus, skyddsjakt, ersättningar för rivna djur och formerna för en politik som breddar acceptansen för vargen.

Slutsatsen måste därför bli att det redan finns bra förslag att enas kring, oavsett politisk blocktillhörighet i riksdagen. Lena Olsson slår in öppna dörrar i en fråga som huvudparten av dalabänkens riksdagsledamöter är väl förtrogen med.

Mer läsning

Annons