Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag hoppas jobbet försvinner"

Annons

FaktaHur känns det att ha ett jobb som ditt parti motarbetar?

- Det är riktigt att moderaterna egentligen ogillar att skattepengar används till den här typen av tjänster. Men nu har en politisk majoritet bestämt att inrätta sekreterarjobben. Vi kan inte stå vid sidan och se på medan övriga partier skaffar sig information och resurser. Konkurrensen tvingar oss att hänga med. Men får vi ett starkt stöd i det kommande landstingsvalet kommer vi att ta bort de här tjänsterna!

Är det ett moderat vallöfte?

- Ja, vi vill renodla landstingets uppgifter så att i princip alla pengar går till sjukvården. Pengarna behövs bättre i vården än hos politiska partier. Politikerna har redan för stor makt över människorna.

- Vi prioriterar att människor ges vård i rätt tid och med hög kvalitet.

Hur började ditt politiska intresse?

- Jag har alltid varit samhällsintresserad. Under högstadietiden kände jag att det också växte fram en politisk partitillhörighet. Det blev moderaternas politik som lockade mig tack vare deras tydliga position när det gäller individens ansvar och rättigheter i förhållande till staten. Jag blev medlem i partiet 2001.

Diskuterar ni mycket politik hemma?

- Det har förekommit och förekommer en hel del heta debatter. Det finns partiskiljande åsikter i familjen, så det är upplagt för en spännande diskussion. Jag är nog den i familjen som tydligast markerar en politik där individen går före kollektivet.

Varför vill du jobba med politik?

- Ytterst handlar det om en önskan att få vara med och påverka samhället i en riktning som ger den enskilde ökat inflytande och makt över politiken/politikerna. Många människor upplever att deras situation präglas av vanmakt. Jag vill att de ska känna att de har egen makt.

Vill du bli yrkespolitiker?

- Nej, jag ser inte det politiska uppdraget som ett yrke. Man är förtroendevald. Det gäller att ha ett annat yrke i grunden, men sedan kan du fullgöra ett uppdrag som politiker under en viss period. Men inte på livstid.

Men nu har du ju politiken som jobb?

- Ja, men bara på halvtid och fram till valet. Sedan tänker jag satsa på en utbildning som innebär att jag kan skaffa ett normalt yrke. Hur det blir med framtida politiska uppdrag återstår att se.

Mer läsning

Annons