Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irriterat om vägar

Annons

Mötets viktigaste deltagare, statsminister Göran Persson, fick många frågor om vägplaneringen, men hänvisade alla frågeställningar till infrastrukturminister Ulrica Messing, som ska besöka Dalarna i april.

Som bekant är det inte bara befolkningen i Västerdalarna som har synpunkter på länets vägar. Även i Ludvika är många frustrerade över att den mångåriga frågan om ny riksvägssträckning genom eller förbi Ludvika aldrig tycks bli verklighet.

Under socialdemokraternas Malungsmöte hänvisade kommunalrådet i Borlänge, Peter Hultqvist, till framgången med att den så kallade Salaproppen äntligen ser ut att kunna byggas bort.

Samtidigt utsattes han för kritik från partikamraterna för att motorvägsbygget mellan Borlänge och Falun sker med pengar som var avsedda för andra projekt. Motorvägsbygget skulle finansieras med regeringens öronmärkta pengar till Falu kommun efter nedläggningen av Dalregementet.

Vägfrågorna i Dalarna håller på att bli en irriterad debatt bland samtliga länets politiker. Inte enbart bland socialdemokrater.

Mer läsning

Annons