Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intolerans hos homosexuella

Annons

Många personer inom HBT-rörelsen blev upprörda när den blivande moderatledaren Fredrik Reinfeldt skulle invigningstala på StockholmPride 2003. De menade att han är en person som inte har röstat och verkat för homosexuellas rättigheter i varken riksdagen eller i sittparti. De menade att han till och med gått så långt som att motarbet de förslag som skulle leda till en bättre tillvaro för HBT-personer.

Till exempel så valde Elisabet Ohlson Wallin, fotografen bakom den omtalade Ecce Homo-utställningen för ett par år sedan, att hoppa av hedersuppdraget som flaggbärare vid invigningen av årets Pride.

Hon sade sig inte känna sig trygg med Fredrik Reinfeldt som talare. Gott - så klart att hon inte ska ställa sig på samma scen som en person som hon tycker verkar mot de åsikter som hon själv har.

Men det stannade inte där; Elisabet Ohlson Wallin tillsammans med ett litet gäng med andra kända HBT-debattörer ställde sig en bit från scenen och visslade, buade och störde talet. På ett ganska aggressivt sätt protesterade denna lilla grupp och förstörde delar av framträdandet - det är inte okej att bete sig på det viset.

Det visar på en intolerans mot dem som inte hyser exakt samma åsikter som just denna grupp. Självklart finns det moderater i HBT-gruppen och det är klart att den tillträdande partiledaren ska få tala.

Just Elisabet Ohlson Wallin som på ett föredömligt sätt visat att bibelns kärleksbudskap omfattar alla, inte minst de homosexuella, borde veta bättre. Genom sin utställning Ecce Homo så visade hon att dagens Maria Magdalena, tullindrivaren Matteus och de övriga syndarna är de homosexuella. Det är de homo- bi- och transsexuella som Jesus skulle lägga sig till bords med idag. Som hon själv skrev i samband med utställningen så var Jesus oerhört provocerande, så provocerande så att man korsfäste honom. Tydligen är moderaternas framtida partiledare provocerande och har så fel så han inte ens förtjänar att få tala till publiken.

Förhoppningsvis fortsätter Stockholm Pride denna vecka ut utan fler fördomsfulla debattörer som förstör diskussionen, debatten och festen.

Kanske kan moderater, flator, liberaler, bögar och alla andra som vill festa på Södermalm få fortsätta med det utan pekpinnar från några som tror sig veta vilka åsikter som får framföras och vilka som inte får det.

Mer läsning

Annons