Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inlägget: Polisen måste förändras i takt med världen

Annons

Justitieminister Thomas Bodström har under sin tid i regeringen sett till att rättsväsendet och polisen fått mer pengar än man någonsin haft tidigare. Jag tvivlar på att en moderat regering, trots vad Ulla Olsson skriver i måndagstidningen, skulle ha klarat av att tillföra rättsväsendet dessa extra miljarder. Detta speciellt inte om man uppfyllt sina vallöften om att sänka skatterna till de då utlovade nivåerna.

Den totala brottsligheten ökar inte men den grova brottsligheten gör det. Arbetsmetoderna förändras även bland de kriminella. Därför är det viktigt att fortbildning av poliser och civilanställda får rejäla resurser även i fortsättningen.

Om Ulla Olsson kan dra sig det till minnes så var det ju just därför vi gör de besparingar som diskuterats så livligt. Vi har stängt polisstationer därför att vi behöver poliserna bättre än lokalerna. Vi ansåg i polisstyrelsen i länet, med undantag för moderaterna, att det är bättre att satsa pengar på fortbildning, utrustning och rehabilitering än att betala hyra.

Vi behöver ännu fler poliser i Dalarna. Vi behöver ytterligare fortbildning för all personal och mer utrustning. När världen förändras måste även polisen göra det. Det här och mycket mer kommer både jag som ordförande i länets polisstyrelse och Thomas Bodström som justitie-minister att fortsätta arbeta för.

Slutligen vill jag gratulera Dala-polisen till effektiva och snabba ingripanden i samband med flera uppmärksammade händelser i vårt län under sommaren.

Inga Britt Kronnäs Samils (s) är ordförande i polisstyrelsen

Med detta inlägg är kriminalvårds- debatten avslutad för den här gången.

INGA BRITT KRONNÄS SAMILS

Mer läsning

Annons