Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudlös kampanj

Annons

Så ska Dalarna få 24 000 nya invånare! Ett sent aprilskämt, eller? För det första är det stor skillnad mellan att kunna tänka sig att flytta och att vilja flytta. För det andra så är vi inte så säkra på att uppraggningsförsök av detta slag tas emot särskilt väl.

Inlägget | Flyttkampanjen

Om frågan hade ställts i Dalarna om hur många som skulle kunna tänka sig att flytta till ett annat län så skulle säkert också tusentals svara ja, men detta betyder ju inte att man i praktiken är redo för att flytta till en helt ny plats. Det finns en stor risk för att detta projekt misslyckas, och risken finns att man skämmer ut vårt län i stället för tvärtom.

Vem vill väl sitta och diskutera sina privata framtidstankar med en okänd politiker eller med grannlänets landshövding? Det värsta av allt är att det är vi skattebetalare som får betala för kalaset! Det är ju väldigt märkligt att politikerna råkar ha så mycket "tid över" att de har tid att avvara över 100 personer som ska sitta och ringa på betald arbetstid. Vi frågar oss hur detta går ihop med alla de besparingar som sker inom vård och omsorg i dag?

Det är endast genom att erbjuda ett attraktivt, ekonomiskt stabilt och tryggt län som vi kan få andra människor att vilja flytta hit, inte genom mutande och desperata inflyttningsgåvor. Risken är också stor att om denna kampanj verkligen skulle "lyckas", (vilket vi betvivlar), så skulle det resultera i förluster av jobb för dem som bor här i dag. I stället för att satsa så mycket tid och pengar på att få hit nya människor till vårt län tycker vi att man borde se till att behålla de invånare som redan finns här genom att trygga och utveckla vår vardagstillvaro.

Alla de jobb som sägs uppkomma när 40-talisterna går i pension borde ju i första hand gå till de tusentals arbetslösa som redan finns här och till allas våra ungdomar som går ut skolan. Vi tycker att vårt läns politiker borde se till att värna om oss som bor här i dag och trygga och förbättra vår vardag. Först då kan vi bli ett attraktivt län för andra att vilja flytta till!

ANNA ANDERSSON

HANS ANDERSSON

Anna Andersson är studerande vid Högskolan Dalarna och Hans Andersson är småföretagare.

Mer läsning

Annons