Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultqvist mer spendersam än partiet

Annons

I går krävde Socialdemokraterna i Dalarna att Trafikverket ska satsa en miljard kronor på upprustningen av Dalabanan mellan Stockholm och Dalarna. Utspelet ska naturligtvis ses i skenet av den annalkande valdagen, eftersom Socialdemokraterna på riksplanet gör andra prioriteringar än partivännerna i Dalarna.

I de rödgrönas regeringsplattform som presenterades för ett par veckor sade sig oppositionspartierna vilja investera 100 miljarder kronor för en utbyggnad av infrastruktur under perioden 2010-2021. Bland föreslagna satsningar finns höghastighetsbanorna Ostlänken och Göteborg-Borås samt en storsatsning på kollektivtrafik i Stockolmsregionen.

Den arma Dalabanan, vars öde vi begrundat i upprepade valrörelser, nämns inte med ett ord i den rödgröna prioriteringen. Peter Hultqvist (S) och hans partivänner i länet gör därför klokast i att luta sig mot alliansens företrädare i Dalarna, om det ska bli några friska pengar till Dalabanan och andra kostsamma investeringar i Dalarnas infrastruktur.

Mer läsning

Annons