Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp Rickards mamma - nu!

Annons

På nyhetsplats berättar vi i dagens tidning om elvaårige Rickard som är allvarligt sjuk i leukemi. Hans mor vill av naturliga skäl finnas vid sonens sida under sjukdomstiden. Men Försäkringskassans regler gör det omöjligt för mamman att utnyttja sjukkassan för att vara hos sitt sjuka barn.

Kurt Kvarnström, socialdemokratiskt riksdagsledamot från Avesta, är styrelseordförande i försäkringskassan i Dalarna. Han konstaterar att endast en lagändring kan ge modern den rätten. Han ska vända sig till regeringen i frågan.

Givetvis är det bra att Kurt Kvarnström lyfter ärendet till regeringens bord. Men det är klen tröst i det aktuella fallet. Försäkringskassans ledning måste därför helt enkelt se till att skapa ett prejudikat och gå emot sitt eget regelsystem så att Rickard kan få det stöd han behöver i dag.

Ingen kommer att rikta kritik mot den person i försäkringskassan som visar civilkurage och ordnar så att Rickards mamma ges rätten att vårda sitt sjuka barn med Försäkringskassans goda minne.

Mer läsning

Annons