Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik Johansson: Almega – Sveriges mest aggressiva arbetsgivarfack?

Annons

Krönikören Henrik Johansson.

Som du kanske märkt på din lönespecifikation så har lönen gått upp även i år. Om du inte märkt någon skillnad kan det bero på att din arbetsgivare inte har ett kollektivavtal och att din chef helt enkelt struntat i att höja din lön.

En annan anledning till att löneökningen drar ut på tiden är aggressiva arbetsgivarfack som endast är ute efter att jävlas med oss arbetstagare. Innan vi går in på dessa så låt mig kortfattat förklara hur avtals­rörelsen går till.

Allt börjar med att LO-facken kommer överens om gemensamma krav, en samordning. Efter detta sätter sig IF Metall som första fackförbund vid förhandlingsbordet för att komma fram till hur mycket löneökning Sverige klarar utan att priset på varor skjuter i höjden, något vi kallar för ”märket”. Har vi lyckats med samordningen och märket, så ska förhandlingarna bara rinna på i avtalsrörelsen. Visst, det kan bli strid om övriga frågor i avtalen, men grunden för lönen är satt och borde inte längre vara en fråga som leder till konflikt. Trodde vi.

För när årets avtalsrörelse drog igång så visade det sig att ett arbetsgivarfack, kanske det mest aggressiva av dem alla, inte accepterade ”märket”. Almega, som är Svenskt Näringslivs största arbetsgivarfack, hade nämligen bestämt sig för att tolka märket på ett helt unikt sätt, och med unikt menar jag såklart att du som arbetstagarna skulle få mindre löneökning.

Eftersom vi inte kunde komma överens med Almega så tog facken till det enda verktyg som fanns kvar i verktygslådan och varslade om strejk. Nu blev det aldrig någon strejk då en sådan alltid föranleds av medlingsförsök, och eftersom märket redan var satt så gick medlarna på fackets linje.

Bra tänkte vi, då kan resten av avtalsförhandlingarna med Almega komma igång utan större besvär, men icke. På avtal efter avtal valde Almega konfliktlinjen om samma ”unika” tolkning av märket. På avtal efter avtal blev facken tvungna att varsla om strejk, och i medling efter medling valde medlarna att gå på vår linje.

Märkligt beteende av arbetsgivarna? Inte när man har att göra med Almega. Faktum är att sedan 2013 så står Almega för 33 av 64 konflikter som lett fram till medling. Något som torde ge dem utmärkelsen Sve­riges aggressivaste arbetsgivarfack.

Samtidigt sitter jag dag­ligen och förhandlar med Almegas medlemsföretag och i 95 fall av 100 så löser vi våra problem utan större besvär. Det här får mig att fundera över om Almegas ledning kör något slags antifackligt frifräseri. För i min värld är det obegripligt att vi tvingas varsla om strejk för en löneökning som vi i grund och botten redan kommit överens om.

Det är hög tid att Almega börjar ta efter sina medlemsföretag och beter sig vid förhandlingsbordet. Vi är redo för konflikt, frågan är om Almegas medlemsföretag är redo att stå still på grund an av en ledning som läser märket som fan läser bibeln.

Mer läsning

Annons