Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frustrerad, Hultqvist?

Annons

Som ordförande för Region Dalarna har jag redan tagit flera initiativ i frågan om att utredningen om myndighet för trafikinspektion kan leda till färre jobb i Dalarna. Bland annat har jag i direkta samtal med statssekreteraren framfört synpunkter som i stort sammanfaller med dina.

Brev till ledarsidanDet är också klart att infrastrukturminister Åsa Torstensson kommer att besöka vårt län under mars månad. För min del är det självklart att Region Dalarna engagerar sig i denna fråga och andra som hotar jobben i vårt län. Region Dalarna kommer att framföra sina synpunkter i samband med remissbehandlingen av utredningen.

Men detta har du säkert haft kännedom om, då jag informerat din partikollega Nils Persson, kommunalråd i Borlänge om detta tidigare. Då framstår din uppmaning mot Region Dalarna att engagera sig som ett renodlat partipolitiskt utspel från din sida. Trots att du har 20 rutinerade och duktiga partikamrater i Region Dalarnas direktion, väljer du som Socialdemokratiska partidistriktets ordförande att inte lita på deras förmåga, utan i brev från ditt partidistrikt påtala att Region Dalarna måste agera.

Samma uppmaning riktar du också till oss via debattinlägg i tidningen. Då uppfattas inte sakfrågan som det viktigaste för dig, utan det blir det partipolitiska utspelet som blir huvudfrågan.

Jag förstår att din nya roll som oppositionspolitiker är frustrerande. För min del har jag som nyvald ordförande ambitionen att Region Dalarnas direktions arbete för Dalarnas utveckling ska präglas av samsyn och samarbete oavsett partifärg.

Det innebär att partipolitisk taktik får stå tillbaka för att vi ska uppnå ett gemensamt kraftfullt agerande för vårt läns bästa. Detta är vårt uppdrag och det förväntar sig väljarna att vi tillsammans ska klara av. Du är välkommen att delta i detta arbete.

CHARLES DE GAULLE, FRANSK PRESIDENT FOTO: KJELL JANSSON/MIKAEL HELLSTEN/ARKIV ANDERS AHLGREN (C), ORDFÖRANDE REGION DALARNA

Mer läsning

Annons