Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Följer inte egna beslut"

Annons

Med anledning av tidningens ledare den 29 mars vill jag klarlägga lantmäterimyndighetens syn i frågan om skatteproblematiken i samband med omarronderingen i Björbo.

Lantmäteriet eftersträvar naturligtvis att lämna korrekt information till våra sakägare i alla förrättningar och inte minst i omarronderingarna. Eftersom skattefrågan är svår, men också har stor betydelse i en omarrondering har vi försökt få klara besked av Skattemyndigheten.

Den information som lantmäteriet lämnat i Björbo grundar sig på det beslut som Skattemyndigheten tog den 22 juni 1999.

Från Lantmäterimyndighetens sida känner vi oss minst lika besvikna som sakägarna när Skattemyndigheten väljer att inte följa sina egna beslut.

Svar direkt: Eftersom lantmäteriet är den statliga myndighet som initierar och genomför omarronderingar vilar ett särskilt ansvar på en sådan myndighet att alla berörda får en korrekt information.

Tidningen delar uppfattningen att det är Skattemyndighetens ansvar att informationen i beskattningsfrågan gick fel i Björbo-fallet. Likväl måste lantmäteriet inför fortsatta arronderingsprojekt agera på ett sätt som innebär att markägarna känner förtroende för statens agerande. Om inte, lär det blir tvärstopp i Dalarnas fortsatta omarronderingsprojekt.

AGNETA ERICSON

Mer läsning

Annons