Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra dag för Sverige

Annons

Politiska nyheter, måndag: 3 Mp vägrar infinna sig till de förvirrade budgetförhandlingarna. Yvonne Ruwaida förklarar att finansminister Bo Ringholms budgetförslag är "oseriöst". Inte heller Åsa Domeij dyker upp när förhandlingarna börjar på måndagsförmiddagen. Mp väntar i stället på att regeringen ska föreslå att friår genomförs - så att färre behöver jobba och ännu fler kan försörja sig på bidrag. Gustaf Fridolin förnekar att förhandlingar pågår.

3 V sågar Ringholm. Brytpunkten för statlig skatt måste justeras, kräver partisekreterare Pernilla Zethraeus, som är mycket missnöjd med budgetmanglandet. Skatterna bör inte sänkas, anser v. Zethraeus visar också fin fantasi vad gäller nya skattepålagor. Nu är det skatt på båtar som bör införas, anser hon.

3 De fyra borgerliga partiledarna träffas i Högfors, Västerbotten. Samma dag har de presenterat ett utspel mot enpartistaten, för att allt fler svenskar ska få möjlighet att försörja sig på att jobba och för att konkreta åtgärder ska sättas in för att reda ut s-haveriet inom rättsväsende, vård, skola och omsorg.

3 Det borgerliga blocket är i väljarstöd närmare det rödgröna än det varit sedan augusti 1997. Sifos väljarbarometer visar en mycket ovanlig rörelse över blockgränsen. M och fp går fram. S backar. I maj var det 10,8 procentenheters skillnad mellan blocken. Nu är siffran 0,4.

3 De borgerliga partierna står närmare varandra sakpolitiskt än vad som varit fallet någon gång under efterkrigstiden. Statsvetaren Sören Holmberg konstaterar att det borgerliga blocket uppvisar större enighet än regeringsunderlaget och att detta är något nytt i svensk politik.

3 DN/Temos mätning visar att var fjärde s-väljare anser att det blir mer lockande att rösta borgerligt när ett gemensamt borgerligt program presenteras.

Måndagen den 30 augusti 2004 var en bra dag för Sverige.

Mer läsning

Annons