Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duktig polis i hela landet

Annons

Det går inte att ha en typ av poliser för tätort och en annan för mindre tättbefolkade områden. Oavsett var man bor i Sverige måste ordningsmakten vara densamma och ha samma kompetens. Annars skapas ett demokratiskt problem, när landet klyvs regionalt på ytterligare ett område.

Det är dock inte fel att i polisbristens spår se över vilka uppgifter som bör skötas av poliser och vilka som kan hanteras av andra. Men då borde det handla om generella lösningar oavsett befolkningstäthet.

Södermanlands Nyheter (c)

Sämsta förslaget på länge

Justitieminister Thomas Bodström framstod onekligen som lite enfaldig när han häromdagen försökte försvara polisverksamhetsutredningens förslag. Detta går ut på att låta poliser utbilda vakter och framstår som ett av de sämsta förslagen inom kriminalpolitikens område på länge.

Däremot utgör förslaget ett nästan övertydligt bevis på att ministären Persson nu tvingas erkänna vad den tidigare förnekat - att polisbristen är både allvarlig och akut. Särskilt stora är problemenpå landsbygden, där bristerna kan få mycket negativa konsekvenser för rättssäkerheten.

Norrköpings Tidningar (m)

Mer läsning

Annons