Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsmisshandeln väcker reaktioner

Annons

Dödsmisshandeln i Falun av 21-årige Mattias Ström har väckt många känslor och reaktioner, inte minst bland ungdomar.

Tidningen har fått ta emot många bevis på deltagande med Mattias närmaste, men också samtal från Falubor och andra som känner upprördhet och vanmakt över händelser av det här slaget.

Var än våldet uppträder är det givetvis lika oförsvarbart. Omvärldens reaktion blir desto häftigare när det sker helt oprovocerat, på öppen gata och drabbar fullständigt oskyldiga människor.

Debatten om vården och omhändertagandet av missbrukare och våldsverkare får inte stanna vid en diskussion. Samhället måste i handling visa att vi inte accepterar brott av det slag som så tragiskt ändade en ung människas livslåga.

Både du och jag måste engagera oss i den debatten.

Nedanstående rader, en liten dikt, av Åsa Davidsson är en av flera reaktioner som nått oss med anledning av den fruktansvärda dödsmisshandeln av Mattias.

Ström

Från ett fönster strömmar tonlös musik. Ackompanjerar trafiken som strömmar förbi platsen där din skalle och framtid krossades. Men framförallt strömmar trafiken, människorna, vännerna till den trottoar som numera i evigheten tillhör dig. Och här strömmar de till, de smärtsamt levande minnena av dig, från den speciella plats du har i våra hjärtan.

Våra strida strömmar av sorgdränkta tårar är nu en enda stid ström som äger oss. Men såsom du aldrig följde strömmen ska nu inte heller vi göra det. För verkligheten har kommit plågsamt nära; strömmar kraftfullt in i våra ådror.

Strömmen har gått. Strömmen är död. Men Mattias Ström strömmar för evigt i våra väsen.

Vännen Åsa

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons