Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktörsyra i landstinget

Annons

Den logiska fortsättningen blir att snart har vi en logopeddirektör, en kommunikations- direktör, en sjukgymnastikdirektör, en ambulansdirektör etcetera. Det i sin tur måste föra med sig att den nuvarande högsta direktören inom driftsstyrelsen i fortsättningen kommer att tituleras generaldirektör, landstingsdirektören blir då automatiskt fältmarskalk. Om man inte inför dessa nya titlar blir det svårt för landstingsproletariatet att vissa underkastelse för överheten. Under min tid i landstinget, 33 år, har vi aldrig haft så många chefer och så många nivåer till toppen där för övrigt även våra politiker numera är lokaliserade. Det har heller aldrig fungerat så dåligt som det gör idag.

Ordspråket ju fler kockar desto sämre soppa är direkt tillämpligt på landstinget Dalarna. Det är inte bara titlar och löner som utvecklas för chefsgarnityret, utan även andra förmåner ingår i paketet.

Vad sägs om tio dagars betald tjänstledighet per år förutom den vanliga semestern? Fotfolket i landstinget Dalarna får som bekant nöja sig med den lagstadgade semestern, vilket innebär att man måste ha fyllt 50 för att få 33 dagars semester.

Det kan inte vara speciellt ansträngande att sitta i sammanträden och åka på konferenser, budgetansvaret är heller inget som cheferna tar eller behöver ta på allvar, därför är det svårt att förstå denna extra smörjelse.

Det är som bekant ingen brist på it-chefer på marknaden. I rättvisans namn så måste det bli så att alla chefer oavsett ålder får 35 dagars betald ledighet i fortsättningen. Sjuksköterskor som är bristvara i vårt landsting, till skillnad från chefer som det kryllar av, borde erbjudas minst 45 dagars ledighet. Då kunde vi säkert fylla alla vakanser som drabbar patienterna i form av sämre sjukvård.

Ledningen gnäller ofta över att personalens fokus är inställt på löner och förmåner, ledningen bemöter kraven med att landstingets dåliga ekonomi inte tillåter något extra, men det finns ändå tydligen pengar och utrymme för folket som sitter närmast köttgrytorna.

Med hänvisning till vad jag har skrivit och med tanke på att det är valår i år vill jag att personalutskottets ordförande Lars-Ove Hagberg svarar på tre frågor:

1. Om han och den politiska ledningen känner till och har sanktionerat direktörsinflationen?

2. Motivet för den politiska ledningen att tillåta att yngre chefer tillskansar sig längre semester än den som andra och i många fall utslitna medarbetare har?

3. Om den politiska ledningen inte har känt till eller sanktionerat missbruket av titlar och förmåner, vad tänker man vidta för åtgärder för att rätta till dumheterna?

Det vore också bra inte minst för allmänhetens förtroende för politikerna om företrädarna för oppositionen talade om varför man inte har reagerat. Tyvärr så spelar den här typen av extravaganser, administrerade av mitt parti och vänstern, borgarna i händerna.

Får det fortsätta på så här lösa boliner (det verkar som om politikerna har abdikerat till förmån för inkompetenta chefstjänstemän) kommer landstingets underskott i december att vara 300 miljoner istället för 100 miljoner som är prognosen.

BÖRJE BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons