Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DD ger sig inte

Annons

Dala-Demokratens (s) ledarskribent är uppbragd över kritiken mot regeringen efter Katastrofkommissionens rapport.

Tidningen har inte mycket till övers för statsvetarnas eller politiska partiers förslag på en misstroendeförklaring. Ännu mindre gillar DD dem som kräver utrikesminister Laila Freivalds avgång.

"Nu får de ta och ge sig", skriver tidningen om den allt tuffare kritiken över regeringens inkompetens.

Dala-Demokratens läsare, inte minst de som har anhöriga som drabbats av tsunamins verkningar, tycker snarare att DD borde ge sig i försvaret av en regering vars brist på handlingsförmåga upprör väldigt många människor. (CG)

Nixons fiskafänge

Det spekuleras runt om i landet om Göran Persson tänker offra sin utrikesminister Laila Freivalds. Offra till eller för vad? Blir människor som inte skött sitt jobb plötsligt offer? Och eftersom Persson själv står som en istadig märr kan väl i rimlighetens namn inte kritikerna, och de kan nog räknas i miljoner, nöja sig med att Persson avskedar Freivalds.

En misstroendeförklaring bör ställas omgående, annars visar oppositionen på samma senfärdighet och obeslutsamhet som regeringen ägnar sig åt.

För övrigt kan påminnas om att när det började bli varmt om öronen på Richard Nixon under Watergateaffären, valde han att "offra" bland andra sin kampanjledare och före detta justitieminister John M Mitchell. Nixon beskrev detta som att han gav dem (kritikerna) "en stor fisk". Det hjälpte som bekant inte. Det bör Persson ha i åtanke även om de två affärerna inte bär minsta likhet i annat avseende än att utkräva ansvar för hanteringen.

(KRB)

Utsikten från

Ståls fönster

Åtskilliga är de Ludvikabor som polisanmält Volvogänget som härjar i rondellen vid brandstationen i Ludvika under helgnätterna. Här kan äldre Volvobilar ses köra runt i rondellen; ibland på tvären och ibland görs en och annan piruett med hjälp av handbromsen.

Vidlyftigare blir det när tre unga tjejer sitter i bakluckan under den vådliga färden.

Direkt livsfarligt blir det när trion sitter ovanpå bakluckan. Några svårigheter att finna en bra plats för att beskåda eländet kan det inte vara. Om polisen knackar på hos kommunalrådet Roger Stål (s) i stadshuset så får polisen säkert låna hans tjänsterum med utsikt över rondellen i fråga.

(KRB)

Mer läsning

Annons