Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt, Ahlgren!

Annons

Peter Hultqvist (s) svarar Anders Ahlgren (c).

Jag hade förväntat mig lite mer av Dig än ironiska slängar om att jag "inte tror att det händer något i Dalarna" när jag är i riksdagen. Nog kan Du bättre än så ?

Brev till ledarsidanFör mig är det allvar med att hotet om en ny myndighet för trafikinspektion kan leda till färre jobb i Borlänge. Och då måste nivån vara högre än förklenande personomdömen. Dåligt, Ahlgren !

Det är bra att Du tagit kontakt med bland andra statssekreteraren. Dessutom är initiativet med ett gemensamt brev till ministern, vilket jag är väl informerad om, från kommunledningarna i Borlänge och Norrköping en bra plattform. Men det är också viktigt att Region Dalarna engagerar sig i remissomgången och gör en utförlig markering.

Det finns många argument varför en ny och sammanslagen myndighet för trafikinspektion inte är bra. I min förra artikel redovisar jag en rad argument på den punkten. Kanske kan ni ha nytta av dem?

För min del tänker jag nu följa upp min interpellationsdebatt med Åsa Torstensson från i höstas. Då ställde jag frågan om lokaliseringarna av järnvägsstyrelsen och vägtrafikinspektionen till Borlänge ligger fast.

Eftersom utredaren inte hade i uppdrag att titta på det trodde jag att hon med enkelhet kunde svara ja.

Men det gjorde hon inte. Beskedet var detsamma på en enkel fråga för någon vecka sedan. Jag tycker att hon faktiskt kunde ha skingrat oklarheten på den punkten. Eftersom så inte skett finns det all anledning att ta situationen på största allvar och jobba hårt mot förslaget. Jag ska som riksdagsledamot för Dalarna göra vad jag kan.

PETER HULTQVIST (S) RIKSDAGSLEDAMOT

Mer läsning

Annons