Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig reklam, Dalatrafik!

Annons

Undersökningar visar att många svenska familjer inte har råd med utlandssemester eller långa resor. Desto viktigare är det då att man får veta i tid att det finns något som heter sommarkortet och som gör att du kan resa vart du vill i vårt län och i tre grannlän på buss och tåg under tre dagar.

InläggetDu kan resa i hela Dalarna, i Gästrikland (varför inte också i Hälsingland som också tillhör Gävleborgs län?), i Västmanlands län och i Örebro län.

Kortet gäller från den 5 juni till den 31 augusti. När jag går in på Dalatrafiks hemsida verkar det som om man informerar om det först den 27 juni! När det nästan gått en månad av kortets giltighetstid. Hur har man annonserat?

Du åker obegränsat med buss eller tåg med Tåg i Bergslagen (Tågkompaniet) och länens olika trafikföretag. Kortet kostar 100 kronor för ungdomar, 200 för vuxna och 400 kronor för en hel familj med två vuxna och tre barn eller ungdomar. Kortet köps på turistbyråerna. Fråga där!

Du kan resa till älgsafari i Skinnskatteberg eller vildmarksvandra i Idre, du kan fiska i Mälaren eller kanske bara åka och hälsa på farmor i Örebro. Eller varför inte ta en tur till Furuviksparken och till järnvägsmuseet i Gävle? Eller ta bussen till Grövelsjön och vandra in i Norge några dagar eller res till Askersund vid Vättern. Möjligheterna är många.

På www.sommarkortet.nu finns det möjligheter att köpa kortet online och få massor av bra tips för sommaren.

Men varför gör Dalatrafik AB så dålig reklam för en sådan bra grej för sommarturisten? Varför finns ingen reklam för kortet i nya sommartidtabellen? Svar önskas från Dalatrafik.

LARS WENNÅS (FP), RÄTTVIK, ÄR OPPOSITIONSRÅD I LANDSTINGET OCH LEDAMOT AV REGION DALARNA

Mer läsning

Annons