Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: "Vi på länsstyrelsen informerar om vad upphandlingslagen säger"

Annons
Kerstin Angberg Morgården, processledare Upphandlingsdialog Dalarna

Upphandlingsdialog Dalarna, UDD, fungerar som ett paraply för en rad olika organisationer med ett gemensamt intresse. UDD vill göra upphandlingar till ett av flera verktyg för att stärka lokalt och regionalt näringsliv.

Samtidigt arbetar UDD för att sprida kunskap om hur man kan upphandla smartare utifrån sociala hänsyn, miljömässig hänsyn och ekonomisk hållbarhet.

Ett viktigt mål för verksamheten är att stärka småföretagens möjligheter att kunna konkurrera om alla upphandlingar i Dalarna.

Bland organisationerna finns Upphandlingscenter Falun-Borlänge, Företagarna Dalarna, Region Dalarna, Coompanion Dalarna, Dalarna Business, Dalarna Science Park, Landstinget Dalarna, Lantbrukarnas Riksförbund och Rättviks kommun.

Arbetet som UDD bedriver följer gällande lagstiftning – precis som allt övrigt arbete som sker inom ramen för Länsstyrelsens verksamhet.

När det gäller arbetsrättsliga villkor i upphandling utgår UDD från de bestämmelser som trädde i kraft 1 juni 2017 och som baseras på den proposition som antogs av riksdagen 3 maj 2017 om arbetsrättsliga villkor i upphandling (2016/17:163).

Upphandlingsreglerna ska säkerställa att de anställda som utför arbete för det offentliga ska ha de villkor som arbetsmarknadens parter kommit överens om.

För att ge stöd till, framför allt kommunerna i Dalarna, har Upphandlingsdialog Dalarna anlitat upphandlingsjuristen Mathias Sylvan. Hans PM Arbetsrättsliga villkor i upphandling, från december 2017, finns att ladda ner från vår hemsida, www.upphandlingsdialogdalarna.se.

Kerstin Angberg Morgården

Processledare Upphandlingsdialog Dalarna

Mer läsning

Annons