Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: Vem vill avstå från el

Annons

Svar på onsdagens inlägg:

Naturligtvis är det glädjande om man finner att elektromagnetiska fält kring 50 Hz inte kan orsaka cancer. Personligen skulle jag dock avvakta fler forskningsresultat, innan jag drog några slutsatser. Vad gäller datorer är dessutom 50 Hz knappast den dominerande frekvensen. Där torde alltså undersökningen vara av begränsat värde.

Man blandar ihop äpplen och päron, när man sätter likhetstecken mellan cancerrisker, oro för cancer och elöverkänslighet. Det kanske vore dags för dig att studera ämnet för att undvika en sammanblandning av begreppen.

En sak har Hans Lindquist dock rätt i, det innebär definitivt en mycket stor uppoffring att helt avstå från elektricitet. Tror du verkligen själv att någon skulle göra det om det inte var absolut nödvändigt ?
ATTIKA MUHI

Svar direkt:
Vi tycks vara överens om att endast fortsatt vetenskaplig forskning kan ge säkra besked om vad som är farligt, mindre farligt och ofarligt kring elektriciteten.
Jag menar att fullständig avhållsamhet från allt vad elektricitet heter förhoppningsvis inte visar sig nödvändig för någon.
Vilket vi säkert båda hoppas.
Hans Lindquist
pol red

Mer läsning

Annons