Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: Det är dags att avgå, Gruhs och Lindquist!

Annons

I Falu Kuriren den 6 februari uppmanades folkpartiet att byta ut Lars Leijonborg som partiledare som varande utan karisma och allmänt töntig!

Sedan dess har tidningen på ledarplats hånat och förföljt folkpartiet. Bland annat skriver ledarskribenten: "Folkpartiet - vem bryr sig?"

Folkpartiet har förtigits i Dalarna. Tidningen är numera en bondeförbundstidning och långt ifrån oberoende liberal!

För några veckor sedan publicerades en förklenande artikel om Jan Björklund, illustrerad med ett otäckt foto från en vinkel som påminner om 30-talets Tyskland.

Bara för några dagar sedan talade tidningen om "mysteriet folkpartiet" och ifrågasatte opinionsinstitutens förmåga. Detta utan analys.

Falu Kuriren har i ett och ett halvt år nonchalerat och trakasserat partiet. En vecka före valdagen ringde jag chefredaktör Christer Gruhs och ställde frågan hur tidningen skulle klara sin reträtt från sin position som "folkpartiätare" till en normal, liberal position efter sin fiaskobetonade bedömning?

Nu vet vi hur det gick för folkpartiet - folkpartiet blev valets stora segrare, som gått från 4,7 procent i valet 1998 till cirka 13 procent i söndagens val.

Redaktörerna Christer Gruhs och Hans Lindquist bör noga överväga att avgå från sina befattningar.

Vem bryr sig om deras tidning?

BERTIL SWANSTRÖM

Mer läsning

Annons