Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra jobbat på Nåsscenen!

/

Annons

I mitt tycke gick det alldeles utmärkt. Martin Lindström blir svår att ersätta som Ingmar. Han är verkligen trovärdig i rollen som Ingmar Ingmarsson på Ingmarsgården! Att han dessutom klarar att hantera den delikata regiuppgiften, gör hans insats i Nås än mer ovärderlig. Evert Sandin i sin gestaltning av Stark Ingmar är också så äkta och han mer eller mindre växt samman med spelet. Evert är mer övertygande än någonsin. Skådespelarnas prestationer är genomgående av hög klass.

För oss som ofta återvänder till spelet är varje skifte på regiposten något som lockar lite extra till besöket i Nås. Martin Lindström har med ganska enkla medel ökat spelets vitalitet. Jag gillar hans markerade renodling i sceneriet. Det känns mer Nås, Dalarna och 1800-tal. Men jag saknar några av de innerligaste replikerna från originalmanus (?) mellan Ingmar och Gertrud i deras sista möte inför nåsflickans resa till Jerusalem.

I bilen på väg hem från Nås kommer min fundering över hur spelen i Nås, Malung och Leksand ska kunna överleva. Framtiden är osäker när publikleden glesnar. Vi var alldeles för få i Nås, trots det underbara vädret. Malung borde ha haft en större publik och i Leksand väntar premiären på ett annorlunda Himlaspel.

Därför en välment uppmaning: Gå och se spelen i Nås och Leksand! God kultur inpå knutarna måste uppmuntras om vi inte vill riskera att spelplatserna står öde om somrarna!

Mer läsning

Annons