Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bert Karlsson som folkpartist

Annons

Bert Karlsson, skivbolagsdirektör och före detta missnöjespolitiker, vill bli folkpartist. I tv-rutan i går kväll (Studio 8) skrev han på den medlemsansökan till folkpartiet, som programledaren Carl Hamilton tjänstvilligt räckte fram.

För före detta nydemokraten Bert Karlsson bör folkpartiet betacka sig! Vilket inte längre är så lätt. Ett par gånger har folkpartiet fallit för frestelsen till röstfiske i främlingsfientliga väljaropinioner. I tv-rutan kunde Bert Karlsson med påtaglig förtjusning jämföra några av ny demokratis gamla förslag med folkpartiets nuvarande.

Bert Karlsson hämnas på det liberala partiet, som på Bengt Westerbergs tid höll en rak, ärlig och otvetydig linje i flyktingpolitiken och definitivt inte flirtade med främlingsfientliga opinioner. Karlsson var ursprungligen medlem i folkpartiet, men hoppade av på Westerbergs tid.

Folkpartiet var omedelbart svuren fiende till ny demokrati, då Ian Wachtmeister och Bert Karlsson startade detta eländiga missnöjesparti. Det var då det.

Mer läsning

Annons