Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Be om hjälp om du inte kan sluta på egen hand

Annons

Jag förstår att det måste vara besvärligt när anfallen kommer. Det måste vara ungefär som att sluta röka. Om man inte är tillräckligt

motiverad, så är det väldigt svårt att stå emot.

Den som har slutat röka ska ju ha cigaretter hemma, sägs det. Det är lättare att låt bli om man vet att möjligheten ändå finns. Det är väldigt många som gjort misstaget att länsa huset på allt vad rökverk heter.

Men för rökslutarens del är det ju lätt att komma över giftpinnar. De finns ju till salu dygnet om. För dig och dina kompisar måste det vara lite värre. Dina "giftpinnar" finns väl inte överallt även om man kan tycka att tillgången är alltför stor.

Samtidigt är det ju tänkbart att du drivs av något annat än bara lusten och viljan att tillfredsställa ett behov. Du kanske rent av tycker att du gör en insats för alla oss andra; att vi kanske uppskattar de ansträngningar du och dina polare gör. Och visst händer det att vissa insatser kan uppskattas men tyvärr är det för tunnsått med dem.

Det som måste vara lite jobbigt är att sömnen antagligen blir lidande.

Jag gissar att de flesta anfallen kommer nattetid, eller är det så att du försöker stå emot men när mörkret faller och man kan vara ganska säker på att få vara ostörd, går det helt enkelt inte att avstå.

Jag undrar faktiskt vad det kostar. Kan det kanske jämföras med att röka en ask cigaretter om dagen? Jag har också noterat att många av er antagligen är periodare. Det kan vara ganska lugnt under en längre tid, men så plötsligt blir frestelsen för stor.

Det hänger säkert också samman med att myndigheterna just genomfört den nödvändiga saneringen. Då kan jag tänka mig att det är svårt att bara gå förbi en sådan godbit som denna rengjorda och orörda yta.

Men, jag känner mig ändå manad att be dig söka hjälp. Jag kan också med gott samvete göra mig till tolk för den överväldigande delen av befolkningen. Vi uppskattar faktiskt inte det du gör. Du kan hälsa din kompisar att du från säker källa vet att det är lika bra att lägga av innan det skapas oönskade medborgargarden.

Lämna in dina "vapen" och mana kompisarna att följa ditt exempel. Ring kommunens renhållningsavdelning. De kan berätta var destruktionen kan göras.

Eller för att uttrycka det mycket enkelt. Graffiti är OK, men jag ber dig sluta klottra!

Synpunkter?

E-posta till karin@nyalt.se

Mer läsning

Annons