Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Att tillhöra Livets ord är tydligen förknippat med något utomjordiskt ont"

Annons

Hej!

Fredagskvällen 22 februari i min kompis garage ligger dagens nummer med tillhörande ledarsida uppslagen på den smutsiga arbetsbänken.

Det är oftast i likartade miljöer, jag numera råkar läsa FK. Och med tanke på hur er tidning har förändrats på ledarplats tycker jag att den numera gör sej bäst på undanskymda platser.

Så råkade jag se den väldiga rubriken på ledarsidan: "Livet Ord infiltrerar". Jag läste om hur Livets Ord påstods ha infiltrerat det kristdemokratiska partiets lokalavdelning i Uppsala.

Två tredjedelar av de föreslagna kandidaterna till kommunalvalet i nämnda stad skulle "skrämmande" nog tillhöra Livets Ord.

Detta skulle ha "uppenbarats" enligt vad ledaren förtäljde. Vem som stod för denna chockerande "uppenbarelse" framgick inte, vad jag kunde se. (Uppenbarelser förkommer dock tydligen även inom mediavärlden, inte bara inom Ulf Ekmans led).

Däremot går det ju inte att ta miste på den oerhörda frustrationen och grämelsen på ledarsidan över detta "fruktansvärda" tilltag.

Man kan ju bara titta på den omsorgsfullt utvalda bilden med Ulf Ekman (en av tusentals) så behöver man ju inte vara tveksam om hur adrenalinet måste ha strömmat till då just den bilden valdes ut.

Redan detta att tillhöra Livets Ord är ju tydligen förknippat med något utomjordiskt ont enligt FK:s ledare. Om man sen som medlem i Livets Ord dessutom har mage att följa sin demokratiska rätt att gå in i kristdemokraternas lokalavdelning och dessutom hamnar på valbar plats i kommunalvalet, då kallas detta infiltration på FK ledarsida.

I ledaren skrivs det att partisekreterare Sven Gunnar Persson fått göra en "brandkårsutryckning" vilket skulle ha övertygat lokalavdelningen om vikten av att en annan nomineringsordning vore att föredraga.

Undrar just vem som i sammanhanget gjort en brandkårsutryckning?

Förövrigt är det ju en bragd att på så lite utrymme som ledarsidan förfogar över få till så många invektiv med hänsyftning på Ulf Ekman och Livets Ord. Exempel: Ulf Ekman och Livets Ords-sektens stöd... Livet Ord och närbesläktade rörelser... sekten Livet Ord... Ekmanska sekten... extremreligiösa rörelser... Livets Ords-gänget etc. kan ju räcka ett tag. Föga imponerande FK. Skärpning!

Ove Aronsson

Svar direkt:

Ove Aronsson kanske borde fundera lite över att kristdemokraternas partisekreterare brådstörtat begav sig till Uppsala för att korrigera nomineringen efter Livetsordgruppens kuppförsök.

Det är trots allt inte FK utan partiledningen, som skickat dit honom.

För stor dominans av Livetsordsekten ger kristdemokraterna problem i jakten på mer sekulariserade marginalväljare. Om detta handlade FK-ledaren, som så illa förtörnat Ove Aronsson.

Med vänlig hälsning

Hans Lindquist
pol red sedan ca 30 år.

Mer läsning

Annons