Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärkebiskopen och bibeltron

Annons

Tidningen upphöjer ärkebiskopens liberala teologi i allmänhet och ifrågasättandet av jungfrufödelsen i synnerhet. Vi som tror på densamma och håller Bibelns ord för sanning kallas sekterister.

Detta påhopp på den bibeltroende kristenheten är ett slag under bältet av en tidning som värnar tolerans i andra frågor.

Bibeln är kristenhetens teologiska urkund och dess rättesnöre i lära och liv. Vad liberalteologerna gör är att plocka bort bit efter bit i denna bok och avfärda dem som lögner, myter och sagor. Ärkebiskopen har ju vid flera tillfällen avfärdat centrala bibeltexter som myter och vackra beskrivningar. Man kan undra om det finns något kvar att tro på när själva grunderna i den kristna tron plockas bort. Finns det något som är sant över huvud taget? Ärkebiskopens alla uttalanden skapar mer tvivel än tro.

Enligt min uppfattning ska vi som församlingar slå vakt om läran. Tidningen tycker det är hedrande med en kyrka som har stor takhöjd. Ja, högt till tak ska det vara vad gäller människor och deras behov. Läran får inte förändras på grund av att människor stöter sig på den. Vi vänder inte kappan efter vinden, som Falu Kuriren och ärkebiskopen tycker att vi ska göra.

Tidningen tycker inte man ska behöva "tro på sådant i Bibeln som ur naturvetenskaplig synvinkel framstår som rena orimligheter." Nej, man behöver inte tro, men låt bli att sektstämpla oss som tror och gå med i Humanistiska förbundet i stället!

WALDEMAR LANDÉN

Mer läsning

Annons