Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Vite för uteblivna säboplatser

Annons

"Centerpartiet har agerat i frågan om boende för äldre". Detta kunde man nyligen läsa i tidningen. Jag håller med om att partiet har agerat, men detta var under förra valperioden när Centerpartiet och Socialdemokraterna satt i majoritet och drog ned säbo-demens- och korttidsplatser, som drabbade både Säter, Gustafs och Stora Skedvi. Under valperioden hade centerpartiet både kommunalrådsposten ordförandeskapet i socialnämnden.

Som ledamot i socialnämnden under de senaste fyra åren har jag kunnat konstatera, att centerpartiet inte varit något parti som drivit på, för att vi ska få fler säbo-platser.

Nuvarande majoritet har återskapat tolv av platserna. Ytterligare ett 15-tal hade återskaptas på Smedjan om jag hade fått C och övriga partier med mig. Istället så har vi under åren fått betala miljontals kronor till landstinget, för medicinskt färdigbehandlade patienter som vi inte har kunnat bereda plats för. Dessutom har vi nu viteskrav på grund av att vi inte har ordnat säbo-platser för behövande åldringar i tid.

Lars Gabrielsson (FP)

fortfarande ledamot i

socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons