Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst behövs det fler poliser...

Annons

Svar till "17 000 poliser år 2004", FK 15 augusti.

Inga-Britt Kronnäs-Samils, s, verkar vara stolt över situationen inom polisen i Dalarna. Men hennes inlägg i FK andas egentligen en enda sak: Kom inte och säg emot oss socialdemokrater. "Vi kan det här", och det är just detta som är problemet.

Som moderat kommer jag - oavsett vad socialdemokraterna säger och skriver - att jobba för att det ska till flera poliser.

Kronnäs-Samils talar om att hon är nöjd med 17 000 poliser. Jag har målsättningen 20 000 poliser.

Vi vet att antalet anmälda brott ökat år 2000, totalt anmäldes 1 214 968 brott. Tre av fyra brott klaras aldrig upp. Nio procent av bilstölderna klaras upp.

Åtta procent av bostadsinbrotten klaras upp.

Två procent av cykelstölderna klaras upp.

Antalet närpolisstationer i landet har halverats. Detta har drabbat främst landsbygden.

Antalet grova våldsbrott, begångna av 15-17-åringar har fördubblats.

Detta var några siffror. Jag har i dagarna skrivit till justitieministern och föreslagit startandet av ytterligare en polishögskola med placering i Borlänge. Det behövs, enligt mitt sätt att se det, ytterligare en polishögskola.

Sedan pekar jag gärna en gång till: samhällets alla problem löses inte av x antal poliser.

Helst skulle vi förstås ha ett samhälle likt det som finns i Pippi Långstrump-filmerna där poliserna kan gå omkring och småmysa och småpysa. Nu har vi tyvärr inte det läget, Inga-Britt Kronnäs-Samils.

Grova våldsbrott blir vardagshändelser och den organiserade brottsligheten sprider ut sig. Det är i det läget som Inga-Britt Kronäs-Samils, s, verkar vara nöjd.

Så visst skiljer det mellan mig som moderat och Kronnäs-Samils som socialdemokrat. Vi har helt olika syn på polisfrågan.

Min åsikt har jag skaffat mig efter många timmar i baksäten på polisbilar i Dalarna - viktig "praotid", som gett mig klara bevis på den hårda arbetsbelastning polisen har.

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons