Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha svar om träningshallen i Säter

/

Annons

Som ni säkert har sett i tidningen, vill landstinget stänga träningshallen för icke remisstränande vid vårdcentralen i Säter. Det drabbar 115 betalande pensionärer och landstinget mister 140 000 kronor i intäkter.

Vad jag menar med landstinget, så är det sjukgymnasterna på Säters vårdcentral som ligger bakom beslutet genom Anna Lassbo. De vill ha hallen själva, fast den inte kommer att användas till kanske mer än 50 procent, säger dem med insyn i verksamheten.

Hallen har använts i 20 år som den är i dag. Vi som tränar där får olika svar beroende på vem man frågar i personalen. Chefen Anna Lassbo sade i en tidningsartikel, att hon skulle bli bättre på att informera, men vill inte ha ett infomöte om hallen. Chefen för vårdcentralerna i Dalarna, Ulf Börjesson, citat: ”jag vill inte utsätta min personal för ett infomöte, kan bli rena lynchstämningen".

Jag har aldrig varit med om så fega chefer som Anna Lassbo och Ulf Börjesson. Vi har även kontaktat Expressen och SVT Dalarna för reportage om träningshallen. Vi får se om sanningen kommer fram. Det är våra skattemedel de leker med, och utestängande av träning för äldre personer.

K.G Andersson

Svar till K.G Andersson: Som vi i tidigare insändarsvar redan sagt så stänger Landstinget Dalarna inte gymmet på Säters vårdcentral.

Gymmet kommer att vara öppet för de patienter som är i behov av rehabilitering. Detta är patienter som tidigare nyttjat bassängträning, men då detta inte längre kommer att vara möjligt är dessa patienter hänvisade till vårt gym. På grund av denna förändring finns inte plats att erbjuda gymverksamhet till invånare i Säter som i dag inte behandlas av fysioterapeut.

Att patienter med rehabiliteringsbehov ska erbjudas gymträning i stället för bassängträning är ett beslut taget av landstingsfullmäktige och således ett beslut vi behöver rätta oss efter. Det är alltså inte fysioterapeuterna på Säters vårdcentral som tagit detta beslut, som du felaktigt påstår.

Det är heller inte landstingets uppgift att erbjuda gymverksamhet till allmänheten. Landstingets lokaler ska nyttjas till de som behöver hälso- och sjukvård, där rehabilitering ingår. I Säter finns flera gym som kan nyttjas av allmänheten och vi tror och hoppas att de som tidigare nyttjat Säters vårdcentrals gym nu finner sig till rätta på något av dem.

Med detta inlägg önskar vi sätta punkt för denna diskussion.

Anna Lassbo

verksamhetsansvarig Säters vårdcentral

Ulf Börjesson

divisionschef primärvården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons