Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill Dahlgren ha tillbaka länsman?

Annons

Svar till Jonas Dahlgren, 1 september:

De förslag som Jonas Dahlgren, moderat, framför på debattsidan om att lägga ut vissa delar av polisarbete till kommunala tjänstemän är nog ganska magstarka.

Väktarnas uppgift är inte av polisiär art och den utbildning som väktarna får av polisen, är långt från den två-åriga polishögskoleutbildning som våra poliser har. De har dessutom en tolvårig skola i botten. Det är skolan och den hårda utbildningen som gör att vi i dag har världens bästa poliskår bland världens demokratier. Vi har i dag en poliskår som är beväpnad i tjänsten, och må gud bevara oss för att beväpna fler kategorier.

Att ger myndigheterna polisiära uppgifter betyder också att man lämnar mer makt åt myndigheterna vilket kan vara ganska onödigt. Det skulle bli stora utgifter för att utbilda dessa tjänstemän.

Det finnes lokala juridiska avdelningar inom polisen som sköter tillståndsgivningen med mera. Är Dahlgrens tanke att upplösa dessa och låta kommuntjänstemän sköta dessa uppgifter?

Jag håller med att det kan vara på sin plats att kommunen ser över etableringar så att överetableringar inte förekommer i den utsträckning som det för närvarande gör i exempelvis hotell- och restaurantbranschen.

Det vore bättre om Jonas Dahlgren i stället kämpar för att de människor som arbetar med civila arbeten och skrivjobb på polisstationen får behålla sina jobb.

GÜNTER BOBBY MASUHR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons