Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket samhälle vill vi ha

Annons

Jag skäms över vårt samhälle där det tydligen är möjligt att delta i ett bråk som leder till misshandel med dödlig utgång utan kännbara straff.

Straffet för den kände av de två misshandlarna endast blir fyra års fängelse och att den andre helt slipper undan, trots att han som blir dömd vet vem den okände personen är.

Jag skäms också över hur åklagaren kommer att hantera tingsrättsdomen. Hon kommer inte att överklaga tingsrättens dom. Det kan ju innebära att den kände gärningsmannen kan få ett kortare straff i hovrätten, om jag förstår det hela rätt. Att man inte kommer att överklaga har åklagarmyndigheten inte heller gått ut med till allmänheten.

Åklagarmyndigheten borde verkligen upplysa allmänheten om vad det är för faktorer som gör att en överklagan bedöms som utsiktslös. Det är ju enda sättet för oss att lära oss om hur vi i framtiden behöver agera för att tillsammans kunna arbeta för att få det samhälle vi vill ha.

Till sist undrar jag också var alla Borlänges politiker med fleras åsikter tagit vägen, angående tingsrättsdomen och att den inte överklagas.

Tillsammans är vi medmänniskor starka.

TOMAS JANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons