Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket mörker på Björkås och vilka vägar

Annons

Jag har under 3 - 4 års tid med påstötningar försökt att få en förbättring av kommunens i särklass sämsta villaområdesvägar.

Det här gäller Allébacken mellan Björkallén och nedre delen av Odlarevägen. Vallstigen mellan Odlarevägen och Trädgårdsväg-en. Allébacken och Vallstigen är i så dåligt skick att den som inte känner till förhållandena riskerar att köra sönder sina fordon eller bryta armar och ben om man är ute och går.

Bekanta som kommit för att hälsa på har råkat ut för underredsskador på bilen vid körning på Allébacken. Varje gång jag stött på om dessa förhållanden har det givits löften om att vägarna ska åtgärdas men även i år ser det inte ut att hända något för nu stänger asfaltverken för vintern och då är det återigen för sent att infria löftena.

Jag har även konstaterat efter sena besök i Ludvikas inre och yttre villaområden att all belysning är på hela nätterna och då ställer jag frågan till ansvarig för belysningen över Björkåsområdet varför varannan gatlykta släcks prick klockan 23.00. Vid den här mörka årstiden behövs verkligen all belysning. Handlar det om att spara tycker jag att det ska vara lika över hela kommunen.

Ett förslag från mig är att sätta all vägbelysning på mörkerrelä i stället för tidrelä. Då är belysningen på bara när det är mörkt.

Jag vet att många grannar upplever samma ilska som jag och jag förväntar mig ett svar på dessa frågor från dem som har att besluta om Björkåsområdets vägar och belysning.

NILS-GUNNAR SVENSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons