Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig mötesplats i Gagnef ska säljas

Annons

Torsdagen den 23 januari stod att läsa i FK att "Nu säljs Röda bönhuset...". Gagnefs Missionsförsamling står inför att avyttra sitt välskötta bönhus på Tallbacken. Det är säkert en smärtsamt process att gå igenom.

Missionsförsamlingen och bönhuset har genom åren varit till glädje och välsignelse. Församlingen har inbjudit till söndagsskola, ungdomsverksamhet, symöten och gudstjänster.

Röda bönhuset har varit en betydelsefull mötesplats mellan himmel och jord för generationer av Gagnefsbor. Jag vill speciellt lyfta fram Elis Ström, missionsförsamlingens föreståndare och ordförande. Elis har under många, många år gjort en helhjärtad insats som väcker stor beundran.

Jag hoppas och tror att församlingen ska finna en bra och långsiktig lösning för bönhusets framtid. Församlingen och bönhuset är en frukt av 1800-talets stora folkväckelse. Gagnefsbygden berördes påtagligt av den rörelsen. Bara på Tallbacken byggdes fyra lokaler för gudstjänster och samlingar. Den tiden är för länge sedan förbi och allting har sin tid.

Varje generation får söka nya vägar, verksamheter och uttryckssätt så att Guds rike ska utbbredas.

GUNNAR KÄRRBOM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons