Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig demokratifråga

Annons

Svar till "Tänkbar utflyttare", den 2 juli

Jag hoppas att du ändrar dig och blir kvar i Rättvik för det finns så mycket gott i kommunen. Många och stora förändringar har under lång tid varit och är på gång, inte minst med "vacker Rättvik", gymnasieskolan, fler hotell och restauranger, renovering av byskolor, bowlinghall och nu senast Enåbadet och handikappens hus. Det vittnar inte minst alla invigningar om. Ett ökat antal nya aktiviteter, fortsatt utveckling av infrastrukturen är en förutsättning för att ett samhälle som Rättvik ska växa eller i varje fall behålla sitt befolkningstal.

Jag håller med dig om att det skulle vara önskvärt med en jämn könsfördelning bland kommunalråden därför säger jag "fler kvinnor till politiken".

En allt närmare kontakt/samarbete mellan förvaltningschefer, kommunalråd, kommunstyrelsens allmänna utskott och kommunstyrelsen ser jag bara som en fördel. Det ger förhoppningsvis en allt tydligare ledning av kommunen. Fördelarna med fyra kommunalråd är att fler ska få insikt i hela kommunens alla verksamheter utan att som tidigare allt ansvar vilar på ett kommunalråd. Det blir snabbare handläggningstid i den nya politiska organisationen. Medborgarna kan lättare komma i kontakt med ansvarigt kommunalråd. Detta om något är en viktig demokratifråga.

Till sist angående Storgatans problem, så har det varit kommunchefen tillsammans med samhällsbyggnadschefen som arbetat med frågan utan politisk inblandning.

Björn Guström

kommunalråd

Rättvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons