Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha Sveriges bästa skola!

Annons

Moras skolor är i grunden bra. 2009 hade eleverna i årskurs 9 det högsta meritvärdet på sju år! Ändå når vi inte målet att 94 % av alla niondeklassare skall vara behöriga till ett nationellt program. Varje elev som inte når målen är ett misslyckande.

Vi vill därför satsa ytterligare på lärande och kvalitet. De elever som är i störst behov av stöd skall ha tillgång till speciallärarkompetens. Barn- och utbildningsnämnden ska därför tillföras 4 miljoner årligen, som ska säkerställa att alla grundskolenheter har tillgång till speciallärare!

För att arbeta fram en hållbar arbetsmetodik för framtiden tillförs också särskilda strukturmedel till grundskolan med totalt 12 miljoner fram till 2013. Målet är givetvis att göra Mora till en av Sveriges bästa skolkommuner!

Det är också viktigt att eleverna mår bra och känner sig trygga i skolan! Barn från förskolan upp till årskurs tre skall ha skolan så nära hemmet som möjligt. Förutsättningarna för en god kontakt mellan skola och föräldrar måste också stärkas.

Även skolmaten är en viktig del av skolvardagen för våra barn och ungdomar. Vi vill att maten skall lagas från grunden och där den äts.

Om den nya gymnasiereformen träder i kraft som planerat 2011, så är alla elever som läser på yrkesprogram direkt diskvalificerade för vidare studier då yrkesprogrammen inte ger högskolebehörighet. Detta vänder vi socialdemokrater oss starkt emot.

Socialdemokraterna i Mora lovar därför att alla elever i vår gymnasieskola skall erbjudas möjligheten att läsa de ämnen som behövs för att bli behörig till högskolestudier. Våra 15-åringar ska kunna välja det program som de tror är bäst för dem, utan att låta alliansens skolreform stänga dörrarna för framtiden!

Thomas Näslund, Marie Ehlin, Lennart Sohlberg

Socialdemokratiska ledamöter i Barn- och Utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons