Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi socialdemokrater är inte nöjda - men stolta

Annons

Angående det svar jag fick av högermannen Rolf Gunnarsson den 24 juli på min insändare den 22 juli i NLT.

Här påstår Gunnarsson att jag slarvar med sanningen, jag trodde att Gunnarsson var informerad om moderaternas ekonomiska motion hösten 2001 (2001/02:m021).

Men i och med att så inte verkar vara fallet får han härmed siffrorna av undertecknad. Moderaterna föreslår i motionen en skattesänkning till år 2004 med 80 miljarder och ytterligare 150 miljarder till år 2010.

Alltså 80 miljarder + 150 miljarder = 230 miljarder. Då ställer jag frågan än en gång, var finns dessa pengar?

Jag ber om ursäkt, att jag skrev att Gunnarsson har sagt, att han vill sänka skatten med 230 miljarder. Jag tog för givet att högermannen Gunnarsson stod bakom sitt högerpartis ekonomiska motion.

Självklart har jag kontakter med mitt parti, både lokalt och centralt, att jag och Per-Erik Granström har samma värderingar faller sig helt naturligt eftersom vi båda är socialdemokrater och våra värderingar utgår från en human människosyn.

Gunnarsson påstår eller undrar om jag och socialdemokraterna är nöjda med skolan, äldreomsorgen, sjukvården, arbetslösheten med mera. Jag har läst igenom min insändare och finner ingenstans där jag påstår att vi är nöjda utan vi är stolta över att vara socialdemokrater. Det är en helt annan sak.

Däremot är jag mycket stolt och nöjd över svenska folket, där de arbetslösa, sjuka, pensionärer, barnfamiljer och de ensamstående föräldrarna fått dragit åt svångremmen ordentligt för att kunna återställa den svenska ekonomin från de fem borgerliga regeringarna, fyra mellan 1976-1982, en 1992-1994. Är du stolt över denna period, Gunnarsson?

Nu anser vi socialdemokrater att det är dags att dessa människor får ta del av sociala tryggheten de så väl förtjänar. Vi socialdemokrater har program för samtliga områden. Men var finns de borgerliga gemensamma förslagen, eller blir det samma elände som 1976-1982 och 1992-1994?

(Kort om sjukvården: Inför 1998 års val lovade socialdemokraterna överföra pengar till landsting och kommuner. Det blev 30 miljarder som bland annat gått till fler heltidsanställda inom vården med 2 000 fler läkare och 7 000 fler sjuksköterskor än för fyra år sedan. Vi kommer att fortsätta satsningarna inom vården.

Höjda statsbidrag med minst 20 miljarder som gick till barnfamiljer, arbetslösheten och vården. Maxtaxan 700 kronor för första barnet klart, höjt barnbidrag 750-950 kronor klart, föräldraförsäkringen har höjts klart, en extra mamma-pappa månad har införts.)

Dessa uppgifter hämtade ur Aktuellt i Politiken nummer 29 2002.

En sista fråga till högermannen Gunnarsson:

Hur många får vänta mer än 90 dagar innan de får påbörjad vård? Jag påstår att det är cirka 5 000. Vi socialdemokrater lovar att även denna kö skall vara borta senast under 2004 och en ekonomi i balans.

Därför menar jag, att rösta på socialdemokraterna är ett bra val, med mera än 60 års erfarenhet från att leda landet.

PS. Jag har varit bortrest på semester i två veckor och därför ej kunnat svarat Gunnarsson tidigare, så att han inte tror jag väntat på någon utredning från partivänner om vad jag skall skriva. Jag är själv skrivkunnig. DS.

KJELL STENBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons