Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ses i morgon kväll

Annons

Efter att ha gått runt som förälder under fredagen på Falukalaset kan man bara konstatera att våra unga 14-18-åringar helt öppet fick ha ett fylleslag. Visst fanns det nyktra ungdomar, men det verkade som om de flesta hade druckit.

Vi var fyra föräldrar som kom till den organiserade föräldravandringen. Under de timmar som vi gick runt på staden träffade vi kanske 15-20 andra nyktra föräldrar/vuxna.

Vi träffade betydligt fler vuxna i varierande grad av berusning.

Vi är alla ansvariga för att våra unga tillåts gå på staden och sitta i parkerna och helt ogenerat supa och slänga flaskor omkring sig. När man ser berusade vuxna på staden med en ölburk i handen kan man snabbt konstatera att våra unga ser det som helt okej att göra detsamma.

För oss är det inte okej att våra unga är stupfulla. För oss är det inte okej att kyrkogården förvandlas till ett tillhåll att sitta och supa på och att kyrkans väggar förvandlas till en pissoir.

Vi vuxna måste ta vårt ansvar för våra barn annars kommer vi att vakna upp med en baksmälla och inte veta när eller var det gick snett för våra barn!

Vi hade hoppats att det skulle vara minst 100 nyktra föräldrar/vuxna som gick runt på staden och kollade vad våra ungdomar egentligen gör!

Ordningsvakterna gjorde ett suveränt arbete för att upprätta ordningen men de borde fått mer hjälp av oss föräldrar!

I morgon är det skolavslutning och troligtvis kommer samma scenario som under Falukalaset att upprepas.

Vår önskan är att vi kommer att vara många nyktra föräldrar/ vuxna som är ute då!

KIA OCH ELISABETH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons