Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste behandla andras barn som vi behandlar våra egna

/
  • Ensamkommande flyktingbarn anländer till Hyllie station i Malmö.

Annons

I veckan skrev en ensamkommande pojke att han vill bygga detta land och inte förstöra, detta har tagit hårt i många hjärtan. Detta är förfärligt! Dessa barn och ungdomar vill alla en sak gemensamt! Frihet! De vill bygga detta land, de vill bidra med kunskap, de vill kunna andas som alla andra barn! Ge dem uppehållstillstånd.

De barn som kommer till Sverige har alla flytt från krig och utsatthet. Gemensamt för alla är att de lämnat sina familjer och andra viktiga personer. Förtroendet för vuxna människor är för många av dessa barn mycket lågt. Barnen är i ett främmande land med en helt annan samhällsuppbyggnad och i ett främmande kulturellt sammanhang än de är vana vid. Dessa barn lever i ständig ovisshet om vad som ska hända med dem nu och framåt, vilket skapar en stor oro som påverkar deras psykiska hälsa och vardag negativt. De har utvecklats positivt – de går i skolan, har vänner, fritidsaktiviteter, utvecklar svenskan och börjar hitta sin plats i det svenska samhället. Men Sveriges migrationsminister Morgan Johansson och hans parti säger något helt annat nu, vår statsminister Stefan Löfven öppnade sina armar för folket år 2015 men nu ska dessa människor som äntligen hittat en tro om framtid och hopp om liv deporteras till ett land de kanske aldrig vistats i.

Jag föddes inte till socialdemokrat. Jag valde att bli socialdemokrat, av två skäl. Det första skälet var min starka tro på partiets värderingar – jämlikheten, solidariteten, alla människors lika värde. Ytterst handlar detta om partiets trovärdighet. Det räcker inte att vara ett parti med starka värderingar. Man måste också kunna förmedla det man står för!

Vi måste behandla andras barn som vi behandlar våra egna. Det måste få en chans att må bra och inte bara att överleva! Det är ingen ursäkt att hela Europa gör likadant. Sverige kan stå på egna ben och vara ett stolt föredöme för andra, men nu är vi ynkligt små och fega!

Barnen sökte sig till ett land som Sverige med tro och hopp om en trygg framtid utan krig, tortyr och ensamhet. Ändra på lagen! Ta ansvar! ge dem uppehållstillstånd!

Med Människa V.C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons