Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan avskaffa vård- köerna för alltid

Annons

Som Du antagligen har sett går Alf Johansson, s, ut i stora valannonser och lovar att detta stora parti ska avskaffa vårdköerna i Dalarna under nästa mandatperiod, alltså inom fyra år.

Vi ser att vi behöver påminna om vad det tidigare landstingsrådet Christer Wahlbäck, s, sa till oss under allmänhetens frågestund:

"Jag kan inte utfärda några som helst garantier för de olika verksamheterna inom landstinget. Om viss form av sjukvård kommer att finnas kvar eller inte beror på de beslut, som fattas i drifts- och landstingsstyrelsen och framför allt i landstingsfullmäktige.

Varje beslut här i landstingsfullmäktige gäller bara tills nytt beslut har fattats i fullmäktige. Vi måste hela tiden prioritera och omprioritera i den ansträngda ekonomiska situation, som vi befinner oss i".

Vår översättning: Ett eller flera av Dalarnas mindre lasarett kan helt eller delvis läggas ner, om socialdemokraterna får fortsätta att styra i landstinget Dalarna.

Det behövs en radikalt annorlunda sjukvård, som skapar nya vårdavdelningar i stället för att stänga de befintliga. Vi vill att varje sjukhus ska få styra sig självt med egen styrelse och egen sjukhuschef. Med rätt ledning och rätt organisation och ett starkt mandat för oss att genomföra vår idé om lokal makt över sjukhusen, kan vi avskaffa vårdköerna i Dalarna för alltid!

WARREN WILLEY

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons