Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi i väst måste tänka om

Annons

Den 14 september i år kommer jag att rösta nej till EMU. Det gör jag bland annat för att jag anser, att vi i väst måste tänka om, då det gäller vår syn på vad lycka är och på vad mantrat ekonomisk tillväxt står för.

Den fixering på pengar och pengars värde som vi har i väst, skapar inte på djupet några lyckligare människor. Det tycker jag att vi ser bevis för varje dag. Däremot skapar ett snävt ekonomiskt tänkande högre murar mellan människor. Murar, som bidrar till att klyftorna i världen ökar.

Vi som bor i Europa, vi som bor i Sverige, borde i stället medverka till att riva den ekonomiska mur som EMU innebär. Vi borde inse, att jordens resurser inte är oändliga och att de inte bara är till för oss som bor i västvärlden!

Ett nej till EMU blir min markering att visa solidaritet med tredje världen. Det finns givetvis andra, mera jordnära skäl till att säga nej till EMU, men vad kan vara viktigare, än att jorden och alla dess invånare får större möjlighet att överleva?

Jag hoppas att flera människor tänker lite längre än till enklare växlingsförfaranden och till fina gula pengar. Lycka är trots allt mera, än bara en fråga om ekonomisk tillväxt. Lycka kanske främst är, att få göra det val som känns rätt där inne i oss själva. Valet att säga nej till EMU till exempel!

CLAES MANKLER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons