Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har en utmärkt chef

Annons

Svar till Margareta Jonth.

Margareta Jonth undrade i en insändare i FK vem som är chef i kyrkan. Jag kan lugna dig med att högsta chefen är fortfarande vår Herre. I svenska kyrkan är det våra biskopar och i Järna, Nås och Äppelbo församlingars pastorat är det kyrkoherde Robert van Aarem.

Han har hjälpt till med att förankra kyrkan, inte bara i det gamla samhället utan även i det nutida.

Det är inte lätt att skapa ett modernt fungerande enhet av den lokala kyrkan för här finns det så många olika människor som vill så mycket.

När det gäller de anställda behöver jag inte tro, jag vet, att vi står eniga bakom honom till hundra procent, (även personalen i Nås). Detta gällde även Sten Sandmark som till exempel var verksamhetsansvarig och arbetsledare i Nås. När Sten kom till pastoratet fick han förtroendet av Robert att utforma församlings- och gudstjänstliv som han själv tyckte.

Margareta, hur du kan känna att du fått stöd för din kritik av både domkapitel och biskop förstår inte jag, för både biskopen och domkapitlet har klart uttalat sitt stöd för Robert, domkapitlets syn finns dessutom i protokoll.

Är ni oroliga för för oss anställda, tag då kontakt med någon av oss och kolla hur vi mår, är det något annat ni funderar över så tag kontakt med "chefen" själv i stället för att gå omvägar.

TOMAS BRYNILS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons