Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi beklagar missförståndet

Annons

Svar till Helena Gustavsson:

Vi beklagar djupt Berendsens beslut att lägga ned verksamheten i Fredriksberg.

Omedelbart efter det att kommunen fick detta trista besked tillsattes en arbetsgrupp, som har som uppgift att försöka mildra verkningarna för Fredriksberg som ort och för de enskilda drabbade medarbetarna på Fredriksbergstvätten.

Kommunen har dessutom uppvaktat näringsdepartementet och framfört krav på att regeringen ska avsätta extraordinära medel via regionalpolitiska insatser till Fredriksberg samt begärt och beviljats 30 extra utbildningsplatser via vuxenutbildningen.

Vi är ledsna över att Helena Gustavsson känner sig lurad av kommunen och arbetsförmedlingen och beklagar också att det har skett ett missförstånd. Kommunen har inte lovat att Helena ska få sin utbildning betald eftersom sådana frågor inte ligger inom kommunens ansvarsområde.

Arbetsförmedlingen, som kan stödja arbetslösa med behov av utbildning, kan i sin tur bara bekosta viss typ av utbildning, så kallad arbetsmarknadsutbildning.

Vi hoppas att du, trots den tråkiga situation som har uppstått, kommer att finna en lösning inom kort. Varmt välkommen till arbetsförmedlingen för en fortsatt diskussion.

ROGER STÅL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons