Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är nöjda med vården på Solsidan

Annons

Läser den 25 juni om vårdcentralen i Grängesberg, som fungerar bra. Alla stöttar alla, som det ska vara. Bra tänker jag, då finns det två vårdcentraler i området som fungerar till allas belåtenhet; Grängesberg och Solsidan.

Slår upp NLT dagen efter. Solsidan kan tänkas slås samman med Ludvika Norra. En dåligt fungerande vårdcentral ska slås samman med en mycket väl fungerande.

Vad blir resultatet? En halvmessyr.

Min fru och jag går på kontroll två gånger om året för provtagning och läkarbesök. "Vår sjuksyster" ringer och frågar om tid för provtagning och läkarbesök passar. Detta har fungerat alldeles utmärkt sedan starten för många år sedan. Behöver vi en extra tid är det inga problem att komma fram på telefon. Vi har mycket bra personal på Solsidan.

Tag lärdom av Grängesberg och Solsidan hur man där får det att fungera bra. Börja om från början, tillsätt någon sjukvårdskunnig person med bra planeringsförmåga på Norra så ska det väl fungera även där och då blir både patienter och sjukvårdspersonal nöjda.

Detta saknas nog i dag. Jag har träffat många som är besvikna på Ludvika Norra och har sökt till Solsidan, men tyvärr är det fullt.

Det ska vara kortast möjliga väg från förslagsställare till beslutande chef. Låt personalen komma med förslag hur sjukvården ska utvecklas och inte som i dag, en massa prestigefyllda politiker och chefer som inte kan samarbeta över partigränserna.

En bra vårdcentral med bra personal bör inte läggas ned. Vi är många som vill behålla Solsidan och det ska vi kämpa för.

SVEN-OLOV DAHLIN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons