Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verklighetens klimatpolitik

Annons

Sverige har i dag industrivärldens lägsta utsläpp per capita av koldioxid, tack vare vattenkraft, biobränsle, kärnkraft och trots en gammal bilpark. Och vi går vidare!

Men med de rödgrönas politik, det vill säga höjda miljöskatter, forcerad stängning av kärnkraft, kommer vi att dämpa vår ekonomiska utveckling.

Vi moderater vill visa omvärlden att vi kan förena minimala utsläpp med ekonomisk tillväxt. Genom fortsatt satsning på miljöbilar (redan nu har vi Europas lägsta utsläpp per kilometer på nya bilar), utbyggnad av vindkraft och bioenergi, fortsatt användning av kärnkraft. Och vi vill se ökad export av koldioxidfri elkraft till det kontinentala Europa som för lång tid framåt domineras av kolkraft. Resultatinriktade åtgärder i stället för slagord såsom "omställning av energisystemet" utan att tala om hur detta ska gå till.

Vi undrar också varför landsbygdens folk i Sverige, ett av Europas mest glesbefolkade länder, ska drabbas av kilometerskatt och höjda bensinskatter. Är det för att tillfredsställa dagens miljöpartist som ofta är en välbeställd storstadsbo?

Gunnar Åhgren (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons