Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vilseleder vem?

Annons

Svar till Rune Joon, den 25 juni

Rune Joon (sitter i LIF:s styrelse?) skriver om Orsandbaden och LIF. I texten kan jag läsa att hockeyn i Leksand bidrar till att 18 miljoner spenderas på boende, mat och shopping och att med dagens arena så kan man dubbla den omsättningen = 18 + 18 = 36 miljoner. Samma dag (25juni) så har Håkan Åman (är vd i LIF) en insändare där han lägger fram "fakta och ekonomiska samband som många kanske inte känner till".

Där nämner han att det omsätts 20 miljoner i butiker och restauranger bara under hockeyskolan och då har han inte räknat in boendekostnaden. Det är svindlande summor Rune och Håkan jonglerar med, men med så klena matematiska färdigheter når vare sig Rune, Håkan eller LIF upp till någon elitserie!

Nu ska jag ge skattebetalarna i Leksand lite exakta faktasiffror beträffande LIF. Rekordsäsongen 2005 - 2006 drog hockeyn 182 927 personer och säsongen 2006 - 2007 är siffran 120 913 personer och då inkluderar det två träningsmatcher. Sen kan ju Rune och Håkan försöka rätta till dessa fakta om de kan! Jag har fler fakta om det behövs.

Ove Pettersson

(Rättvik så klart)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons