Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem skall kallas terrorist?

Annons

Var och varannan palestinier ses som terrorist av Israel, inklusive dem som har något att invända mot den olagliga, israeliska ockupationen.
Palestinska folket, i sitt eget land, har av Israel förbjudits att ha en egen armé eller på något sätt ha ett väpnat försvar. Israel däremot, som ibland kallas ”Mellanösterns enda demokrati”, har en av världens starkaste arméer, bland annat med kärnvapen.
Dagligen beordras den att terrorisera, beskjuta, fördriva och avrätta palestinska män, kvinnor och barn, utan någon som helst förundersökning eller rättegång. Detta berättigar Israel genom att hävda att det skulle kunna röra sig om en terrorist eller kanske en blivande sådan eller kanske en anhörig till de förre etcetera.
Helt enkelt i klartext anser man att palestinier är terrorister. Israeliska arméns kontinuerliga attacker mot palestinier går därför under benämningar som ”kampen mot terrorismen” och ”rätten till självförsvar”.
Men att ockupera någon annans land genom att expandera sitt eget territorium, under det man förtrycker folket till vilka marken tillhör, är inte självförsvar. Det är terrorism och inget annat.
Maria
Medievetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons